Boka jordenruntresa biljett

infor-resan

 

Att åka på en jordenruntresa drömmer många om och det behöver inte alls bli så dyrt om man bokar sin biljett för resan på ett smart sätt. Då man tänker på en jordenruntresa föreställer man sig ofta att en sådan resa kommer att kosta väldigt mycket och att den här typen av resa kommer att ta väldigt lång tid. Faktum är att en jordenruntresa går att utföra på många olika sätt och till varierande priser. En jordenruntresa behöver inte betyda att man åker iväg 6 månader eller upp till ett 1 år. Det finns många olika varianter för att resa jorden runt och man kan faktiskt genomföra resan på en till två månader med rätt planering om man vill.

Vill man boka sin biljett för jordenruntresan helt på egen hand så är det absolut möjligt men det kräver en hel del planering. Om planen är att vara borta månader i sträck och se så mycket som möjligt så kräver det att pussla flyg och boende med omsorg. Det bästa är att vara ute i god tid med planeringen och ha en klar bild över var de olika stoppen under resan kommer att ta plats och under hur lång tid. Att boka flygbiljett från etapp till etapp och dessutom hitta de bästa priserna för de olika biljetterna kan ta en hel del tid. Det är dock inte alls omöjligt och att planera och boka biljetten för jordenruntresan helt själv kan vara både kul och ge möjligheten till att få det absolut bästa priset för resan.

Hitta en balans mellan dyra och billiga länder att besöka

Ett bra tips för hur man kommer åt den billigaste jordenruntresan är att boka biljetter som kombinerar dyrare länder med billigare länder att leva och bo i. Ett bra exempel på det är att exempelvis boka biljetter i Asien som är billigt och se så mycket som möjligt där på en och samma gång eftersom både flygbiljetterna där och boende är relativt billigt. Från Sydostasien kan man sedan åka vidare till närliggande länder och kontinenter med lågprisflygbolag som i allmänhet säljer relativt billiga biljetter. Ett bra verktyg att använda sig av då man pusslar ihop sin jordenruntresa är att ta hjälp av olika jämförelsesiter för såväl flyg som boende för att hitta de bästa priserna.

Vill man bespara sig besväret och tiden för planering av jordenruntresan så kan man köpa biljetter som inkluderar färdiga paketlösningar för resan. Dessa paketbiljetter finns i olika längder med varierande rutter och teman. Vill man boka biljett för den här typen av jordenruntresa så kan man vända sig till researrangörer som är specialiserade på jordenruntresor för att få den bästa upplevelsen.

karta europa staterna

Ibland kan det löna sig att köpa en paketresa

Det brukar vanligtvis även gå bra att boka en biljett hos resebyrån som är helt anpassad och skräddarsydd för just dina behov och preferenser. Ett tips på en bra researrangör som har ett stort utbud av olika typer av biljetter för jordenruntresor är Kilroy. Dessa jordenruntresor med varierande längd och rutter brukar i allmänhet vara relativt prisvärda och då slipper du besväret med att boka varje flygbiljett och hotell själv.

Då man åker på en jordenruntresa är det viktigt att kolla upp vilken typ av vaccinationer som krävs för de olika länderna, om man behöver ansöka om visum till något av länderna man besöker, se till att man har pass som är giltigt lång tid och att man har en heltäckande reseförsäkring om olyckan skulle vara framme. Eftersom en jordenruntresa i allmänhet innebär att man är borta flera månader i sträck så är det även viktigt att man packar väskan rätt inför långresan. Det kan även vara bra att kolla upp vilka valutor som används i de olika länderna du skall besöka och vilken växlingskurs som gäller för att få bättre koll om hur mycket pengar du har i reskassan att spendera i de olika länderna.