Billiga flygbiljetter

Budgetresa

 

Hur bokar man den billigaste flygbiljetten?

Vi har från tidigare varit vana med att man skall ha is i magen och vänta till sista minuten med att boka sin resa för att komma åt den billigaste biljetten för semesterresan. Detta gäller dock som oftast enbart för paketresor eller charterresor och inte för reguljära flygbiljetter.

Det är sällan som man hittar billiga sistaminuten flygresor. Då man vill komma åt de billigaste flygbiljetterna gäller det att vara ute i tid och boka. Vet man redan långt innan att man skall flyga ett specifikt datum så skall man boka biljetten så snart som möjligt för att få det förmånligaste priset på resan. Som oftast är flygbiljetterna billigast så långt innan resan som möjligt, ju närmare avresedatum desto högre priser får man betala för biljetterna eller har man riktigt otur så är biljetterna redan slutsålda.

Priserna varierar ofta, så se till att kolla prisförändringar varje dag

Priserna för reguljärflygbiljetter kan variera enormt från dag till dag så här gäller det att ha is i magen för att våga boka biljetten så tidigt som möjligt istället för att vänta som med sistaminuten charterresorna. Det komplicerade med denna regel att boka biljetten så tidigt som möjligt är att de billigaste flygbiljetterna som oftast inte är möjliga att avboka eller omboka.

Har man inte möjlighet att åka med biljetten som man köpt redan långt innan för bästa pris så är risken här att biljetten går helt till spillo. Varierande från flygbolag till flygbolag så gäller regler för överlåtelse av flygbiljett till en annan resenär olika. Vissa flygbolag tar ut en avgift för att ändra namn på flygbiljetten och andra flygbolag har en policy som gör det omöjligt att överlåta till någon annan eller så är kostnaden så hög att det helt enkelt inte lönar sig.

För övrigt så är det bästa sättet att hitta den billigaste flygbiljetten att jämföra biljettpriser. Antingen så kan man gå igenom flygbolag för flygbolag eller så kan man använda sig av prisjämförelse tjänster som finns på nätet där många flygbolag är representerade på en och samma hemsida.

flygbiljetter

Lågprisflygbolag är det nya alternativet till att spara pengar

Det finns ett rätt så stort utbud av lågprisflygbolag som flyger till mängder av destinationer världen över och har man inget emot att flyga med den här typen av flygbolag så kan man alltid börja med att leta efter en billig flygbiljett hos dessa flygbolag.

Om man reser ofta och kanske har ett favorit flygbolag så kan det vara värt att bli medlem för just det flygbolaget. De flesta flygbolag idag har olika medlemsprogram där vissa förmåner ingår. Flyger man ofta så samlar man poäng som man sedan kan använda för framtida flygresor och på det viset få förmånligare resor. Andra förmåner man kan få som medlem är tillgång till specialerbjudande som gäller enbart för medlemmar eller att exempelvis få checka in mer bagage på flyget, utan extra kostnad.

Om du vill slippa besväret med att boka både flyg och hotell själv så kan du ibland hitta riktigt bra priser på paketresor där flygbiljetten blir väldigt förmånlig. Dessa billiga paketresor hittar man som oftast så nära avgångsdatumet som möjligt men även tidvis som specialerbjudanden eller i form av kampanjer som olika researrangörer har tillgång till ibland.

Det gäller oftast att vara så flexibel som möjligt då det gäller datum, flygtid och flyg med anslutningsflyg för att komma åt den billigaste flygbiljetten. Är man beredd att åka vilken dag i veckan som helst (flyg är oftast som dyrast under helgen fre-sön) har inget emot mellanlandningar med eventuella långa transfer tider samt att åka på obekväma tider på dygnet som mitt i natten eller tidiga flyg så kan man få en riktigt billig flygbiljett!

Finansiera inköp av flygbiljetter när respengarna inte riktigt räcker till

Ibland kan det vara svårt att få pengarna att gå ihop och ressuget börjar kicka in. Det finns tillfällen då det kan vara legitimt att låna till resan så att man kan fly vardagen för nån vecka eller mer. Du bör självklart vara noggrann med att inte låna mer än du har råd med då reselån är precis som alla andra typer av lån förknippade med räntekostnader som måste betalas varje månad. Precis som vi har nämnt tidigare, läs igenom guiden noga för att lära dig att söka snabbt och hitta billigaste flygbiljetterna och räkna även på ekonomin så att du faktist har råd med resan.

låna till flygbiljetter